Objasnené krádeže v Chmeľove, okr. Prešov

28.02.2007 Prešov

Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kapušanoch v týchto dňoch objasnili desať prípadov sériových krádeží vlámaním do rodinných domov, základnej...
Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Kapušanoch v týchto dňoch objasnili desať prípadov sériových krádeží vlámaním do rodinných domov, základnej školy, obecného úradu a iných objektov v obci Chmeľov v okrese Prešov.

Ku vlámaniam došlo od júla minulého roka do 13. februára tohto roku, vždy v nočnej dobe.
Policajti intenzívnou operatívnou činnosťou vypátrali a usvedčili zo všetkých prípadov skupinu ôsmich miestnych mladíkov vo veku od 15 do 18 rokov. Sú medzi nimi aj súrodenecké páry.
Mladí vlámači kradli okrem peňazí všetko, čo im prišlo pod ruky a malo určitú hodnotu.
Okrem 110 tisíckorunovej hotovosti patriacej jednej filiálke gréckokatolíckej farnosti padli im za lup aj krovinorez, auto, prívesný vozík , cca 200 litrov nafty, rôzne náradia a súčiastky.
V polovici decembra roku 2006 bez hanby a ostychu vykradli aj dom nebohého Chmeľovčana, ktorý ležal v tom čase na márach. Kým pozostalí po nebohom aj ostatní občania dediny sa v dome smútku modlili, tak traja z partie ukradli z dvora neboštíka osobné auto Š-120, prívesný vozík a rôzne náradie.

Celková škoda, ktorú poškodeným majiteľom napáchali je zatiaľ vyčíslená na sumu 374 375, - SK.

Všetci ôsmi páchatelia sú trestne stíhaní a obvinení za prečin krádeže formou spolupáchateľstva. Hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky.
Aj keď na dvoch z nich dala polícia návrh na ich vzatie do väzby , sudca návrh prokurátora neakceptoval. Všetci sú teda stíhaní na slobode.
 

Vyberte región

mark